fbpx

Master Plan

CTS auto smal

Master Plan

Blijf jezelf ontwikkelen!

Bij CTS GROUP streven we niet alleen naar optimale kwaliteit en persoonlijke dienstverlening voor onze klanten, ook voor onze werknemers vinden wij dit erg belangrijk! Het CTS GROUP Master Plan biedt huidige werknemers de mogelijkheid om zichzelf te blijven ontwikkelen, uit te dagen en te groeien binnen de organisatie.

Wat houdt het Master Plan in?

Het CTS GROUP Master Plan bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Persoonlijk Ontwikkelingsplan
  • Plenaire in-house trainingen
  • Bijscholingscursussen
  • Externe opleidingen

Iedere werknemer neemt automatisch deel aan de eerste twee onderdelen. Wanneer je graag bijscholingscursussen of externe opleidingen wilt volgen kun je dit met jouw leidinggevende bespreken.

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Bij CTS GROUP vinden wij het belangrijk dat het bedrijf en de werknemers zich blijven ontwikkelen. Om dit te bewerkstelligen stellen wij samen met iedere werknemer een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) op. In dit plan wordt vastgelegd wat de doelstellingen van de werknemer zijn voor de aankomende periode. Daarnaast wordt besproken wat de ambities zijn en op welke manier deze behaald kunnen worden. Dit plan wordt aan het eind van de periode geëvalueerd en de doelstellingen voor de volgende periode worden vastgesteld.

In-house trainingen

Om een afdeling naar behoren te laten functioneren worden er geregeld in-house trainingen voor de gehele afdeling georganiseerd. Deze trainingen zorgen ervoor dat de onderlinge verhoudingen goed zijn, de werknemers op één lijn zitten en de werkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd!

Bijscholingscursussen en externe opleidingen

Wanneer jij graag meer kennis over je eigen werkzaamheden op wilt doen, wilt toewerken naar een afdelingsoverstap of een hoger niveau is dit ook mogelijk bij het CTS GROUP Master Plan! Wij bieden de mogelijkheid om naast jouw werkzaamheden bij CTS GROUP een cursus of opleiding te volgen en zo het uiterste uit jezelf te halen.

Om een bijscholingscursus of externe opleiding te kunnen volgen is het belangrijk dat je een vaste aanstelling hebt bij CTS GROUP. Daarnaast gelden de bepalingen en voorwaarden die je terug kunt vinden in het bedrijfsreglement. Dit kan je ook met je leidinggevende bespreken.

Financiering:

Bij CTS GROUP vinden wij het erg belangrijk dat onze medewerkers met het bedrijf mee kunnen groeien en een professionele ontwikkeling door kunnen maken. Wij willen ons er helemaal voor inzetten om het uiterste uit deze persoon te halen en deze helemaal aan ons te binden.

Tijdens de deelname aan het Master Plan ontvangt de werknemer een salaris conform de CTS GROUP loonschalen. Wanneer er bepaalde externe cursussen of opleidingen bijdragen aan de ontwikkeling van de werknemer zal CTS GROUP de kosten hiervan voor haar rekening nemen. De scholingskosten komen enkel voor rekening van de werknemer indien deze na afronding van de cursus/opleiding de organisatie verlaat. Dit gebeurt middels een studiekostenregeling. Dit betekent dat de werknemer na 4 jaar helemaal niets meer aan de opleiding hoeft te betalen. Een win-win situatie dus!